Fínske nakladané paradajky s cibuľou: Na tomto fičím celý rok!

Rady a tipy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na základ budeme potrebovať:

paradajky – 4 kg
cibuľa – 1 kg

Na nálev budeme potrebovať:

voda – 1 liter
soľ – 1 polievková lyžica
cukor – 1,5 lyžice
ocot – 50 ml

Takto budeme v recepte postupovať:

Olúpeme cibule, rozdelíme na polovice a pokrájame na tenké polkruhové prúžky. Vložíme cibuľu do veľkej porcelánovej misy a zalejeme vriacou vodou.

Paradajky dôkladne umyte a rozkrájajte ich na štvrtky.

Pripravte si zaváracie poháre, ktoré ste vopred dôkladne vymyli a vysterilizovali vo vriacej vode.

Na ich dno rozložte trochu cibule a na ňu vyskladajte čo najtesnejšie štvrťky paradajok. Navrch potom vložte opäť cibuľu a obsah pohárov ľahko utlačte.

V hrnci priveďte k varu vodu. Keď začne bublať, pridajte do nej soľ a cukor, nechajte oboje rozpustiť a nakoniec prilejte ocot. (Presné množstvo surovín sa odvíja od množstva vody, ktoré použijete. Uvedené ingrediencie sa počítajú na každý jeden liter.)

Horúcim nálevom potom zalejte suroviny v pohároch tak, aby dosahoval až k okraju pohárov. Pevne zaviečkujte a vložte do hrnca, ktorého dno je vyložené utierkou. Zalejte vodou asi do polovice pohárov a priveďte do varu. Nechajte variť asi päť minút a vyberte.

Zavarené paradajky položte v pohároch hore nohami, zakryte niekoľkých utierkami alebo dekou a nechajte vychladnúť.

Potom ich uskladnite ich na temné a chladné miesto, najlepšie do pivnice či špajze, kde vám vydržia aj rok a pol.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Другая Кухня