Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na základ budeme potrebovať:
paradajky – 4 kg
cibuľa – 1 kg
Na nálev budeme potrebovať:
voda – 1 liter
soľ – 1 polievková lyžica
cukor – 1,5 lyžice
ocot – 50 ml
Takto budeme v recepte postupovať:
Olúpeme cibule, rozdelíme na polovice a pokrájame na tenké polkruhové prúžky. Vložíme cibuľu do veľkej porcelánovej misy a zalejeme vriacou vodou.
Paradajky dôkladne umyte a rozkrájajte ich na štvrtky.
Pripravte si zaváracie poháre, ktoré ste vopred dôkladne vymyli a vysterilizovali vo vriacej vode.
Na ich dno rozložte trochu cibule a na ňu vyskladajte čo najtesnejšie štvrťky paradajok. Navrch potom vložte opäť cibuľu a obsah pohárov ľahko utlačte.
V hrnci priveďte k varu vodu. Keď začne bublať, pridajte do nej soľ a cukor, nechajte oboje rozpustiť a nakoniec prilejte ocot. (Presné množstvo surovín sa odvíja od množstva vody, ktoré použijete. Uvedené ingrediencie sa počítajú na každý jeden liter.)
Horúcim nálevom potom zalejte suroviny v pohároch tak, aby dosahoval až k okraju pohárov. Pevne zaviečkujte a vložte do hrnca, ktorého dno je vyložené utierkou. Zalejte vodou asi do polovice pohárov a priveďte do varu. Nechajte variť asi päť minút a vyberte.
Zavarené paradajky položte v pohároch hore nohami, zakryte niekoľkých utierkami alebo dekou a nechajte vychladnúť.
Potom ich uskladnite ich na temné a chladné miesto, najlepšie do pivnice či špajze, kde vám vydržia aj rok a pol.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube/ Другая Кухня