Najlepšia krkovička zo Záhoria: Stačí pridať túto jednu ingredienciu a lahôdka je na svete.

Rady a tipy

Postup:

Nákrájajte mäso na plátky, ale tak, aby spodok ostal v celku.

Mäso starostlivo okoreníme, osolíme a do zárezov dáme plátky cibule.

Zakryte a nechajte ho v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc.

Na druhý deň dáme na dno nádoby v ktorej budeme piecť jednu lyžicu oleja.

Pripravte kapustu: ak je príliš kyslá, opláchnite. Môžete ju aj nakrájať, aby vlákna neboli príliš dlhé.

Na dno misky dáme vrstvu kapusty.

Na kapustu položíme mäso a do zárezov pridáme k cibuli ďalšiu kapustu.

Na mäsko dajte ďalšiu vrstvu kapusty a celé polejte asi šálkou vývaru.

Zakryjeme, a pečieme 2 hodiny na 200 °C.

Podávajte s obľúbenými prílohami. Ja podávam s opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!