Postup:
Nákrájajte mäso na plátky, ale tak, aby spodok ostal v celku.
Mäso starostlivo okoreníme, osolíme a do zárezov dáme plátky cibule.
Zakryte a nechajte ho v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc.
Na druhý deň dáme na dno nádoby v ktorej budeme piecť jednu lyžicu oleja.
Pripravte kapustu: ak je príliš kyslá, opláchnite. Môžete ju aj nakrájať, aby vlákna neboli príliš dlhé.
Na dno misky dáme vrstvu kapusty.
Na kapustu položíme mäso a do zárezov pridáme k cibuli ďalšiu kapustu.
Na mäsko dajte ďalšiu vrstvu kapusty a celé polejte asi šálkou vývaru.
Zakryjeme, a pečieme 2 hodiny na 200 °C.
Podávajte s obľúbenými prílohami. Ja podávam s opekanými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Stránky: 1 2