Prázdne regály s pečivom? Upečte si domáce rožky iba za 15 minút. Čerstvé ostanú aj na druhý deň.

Rady a tipy

Na Domáce rožky budeme potrebovať:
500 gramov hladkej múky
1 kocka droždia
300 ml mlieka
1 ČL soli
2 ČL cukru
trošku oleja
žĺtko na potretie

Domáce rožky pripravíme nasledovne:
Samozrejme, ako to už pri pečive býva, najskôr potrebujeme pripraviť kvások. Postup je jednoduchý, nie je to nič zložité. V miske si zmiešame teplé mlieko, droždie a cukor.

Kvások necháme postáť na teplom mieste aspoň 20 minút. V miske si zatiaľ zmiešame múku a soľ, pridávame hotový kvások a olej od oka. Netreba ho veľa, stačí trošku, aby sme mali nelepivé cesto. To necháme vykysnúť pod utierkou.

Následne ho rozdelíme na asi 10 častí a vyvaľkáme do oválovitého tvaru a skrútime do tvaru rožka. Jednotlivé rožteky naukladáme na plech, necháme ešte asi 5-10 minút podkysnúť a potrieme ich žĺtkom. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi 15 minút. Dobrú chuť.

ZDROJ: youtube.com