VAROVANIE! Toto je 7 potravín, ktoré môžu byť smrteľné jedovaté, ak ich budete nesprávne používať.

Rady a tipy Zdravie

3) Zemiaky

Zemiaky so zelenou šupkou sú extrémne toxické! Tieto zemiaky a ich klíčky obsahujú glykoalkaloidy, ktoré môžu spôsobiť hnačku, kómu a dokonca aj smrť.

4) Tuniak

Tuniak je vysoko toxická potravina, pretože obsahuje ortuť. Pokiaľ sa ortuť dostane do mozgu, môže dôjsť k jeho vážnemu poškodeniu. Podľa Úradu pre kontrolu potravín a liečiv, by sa ženy a deti mali konzumácie tuniaka úplne vyhýbať.

5) Vajcia = Salmonella
Vajcia sú veľmi bežná potravina. Vnútri vajíčok sa môžu nachádzať škodlivé baktérie salmonelly. Určite by ste sa mali vyhnúť konzumácii nespracovaných vajec. Je pravda, že čerstvé vajcia majú liečivé a upokojujúce účinky na podráždené hlasivky, ale musíte konzumovať osvedčené a kvalitné vajíčka. Každý rok na salmonelu zomrie v Amerike 380 ľudí.

6) Ustrice = Prepychová lahôdka s pobytom na WC
Ustrice – obľúbená maškrta z morského dna. Predtým, ako sa dostanú na tanier, filtrujú vodu na morskom dne, z ktorej získavajú potravu. Ak je táto voda nejakými nečistotami nasiaknutá, je takmer 100 % pravdepodobnosť, že ustrica bude kontaminovaná tiež. Ak ju zjete, dostane sa to do vášho organizmu. Síce vás nezabijú, ale môžete sa pripraviť na šprint na WC. Dajte si pozor na tento druh potravín!

7) Červená fazuľa = Surová je veľmi nebezpečná
Aj keď je fazuľa bohatým zdrojom bielkovín, mali by sme si dávať pozor na jej spracovanie. Červená fazuľa sa musí variť viac ako 10 minút. Ak by bola doba varenia kratšia, fazuľa môže uvoľniť svoju jedovatú časť, ktorá obsahuje fytohemaglutinin. Jedovatá látka môže spôsobiť u menších cicavcov aj smrť. U ľudí sú to nepríjemne žalúdočné problémy.

ZDROJ: healthylifestyle.com