Emotívne video ukrajinského otca, ktorý sa lúči so svojou malou dcérkou, obletelo celý svet!

Zaujímavosti

Na Ukrajine, ktorú vo štvrtok ráno napadlo Rusko, podobné lúčenie rodín prebieha po tisícoch. Všetci len dúfajú, že sa nevidia naposledy.

Pred odchodom si nakreslí srdiečko

Na ďalšom videu z piatkového skorého rána je vidieť ďalší otec, ktorý cez sklo autobusu máva svojej dospievajúcej dcére, ktorú posiela do bezpečia. Oba prstom na zahmlené sklo nakreslia srdce a následne dotknú dlaňami cez sklo. Otec sa v závere videa ešte pomodlí.

Mami, oci, milujem vás!
Iné emotívne video zobrazuje ukrajinského vojaka, ktorý sa hlási priamo z radu. Jeho slová vháňa ale sledujúcim slzy do očí. „Sme pod silným bombardovaním. Mami, ocko, milujem vás,“ hovorí udýchaný mladý vojak.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj kvôli ruskej invázii na Ukrajinu nariadil všeobecnú mobilizáciu. Tá sa má týkať Ukrajincov, ktorí podliehajú brannej povinnosti a záložníkov. Vzťahuje sa na územie celej Ukrajiny s výnimkou Luhanskej a Doneckej oblasti, ktoré sčasti ovládajú separatisti. Počas vojnového stavu, ktorý teraz v krajine platí, nesmú Ukrajinu opustiť muži vo veku od 18 do 60 rokov.

ZDROJ: youtube.com, twitter.com