Talianské plnené placky lepšie ako pizza: S prosciuttom a syrom. Hotové za 10 minút.

Rady a tipy

INGREDIENCIE:
600 gramov polohrubej múky
1 balíček sušeného droždia alebo kypriaceho prášku
50 gramov masla
150 ml mlieka
300 ml vody
10 gramov soli
100 gramov šunky
100 gramov syra
olivový olej
oregano

Postup:
Múku si v miske zmiešame so sušeným droždím a pridáme soľ, maslo a trošku oregana. Prilejeme vlažnú vodu a vlažné mlieko. Vypracujeme hutnejšie cesto. Ak sa nám zdá príliš tvrdé, pridáme ešte trošku vody.

Miesime rukami aj niekoľko minút, aby sa suroviny dobre spojili. Cesto necháme asi 30 minút nakysnúť. Ešte predtým ho však „pohladkáme“ navlhčenými rukami, buď od vody alebo oleja.

Z vyvaľkaného cesta si vytvoríme dve placky, s tým, že na jednu naukladáme syr a šunku a druhou vrstvy dobre prikryjeme. Postláčame okraje a v strede prepichneme vidličkou.

Pečieme na panvici s olivovým olejom pod pokrievkou alebo v rúre, tak, aby sme plech zakryli alobalom. Na panvici smažíme 5-10 minút z oboch strán.

Necháme trošku vychladnúť a podávame, dobrú chuť.

ZDROJ: blog.it