Talianské plnené placky lepšie ako pizza: S prosciuttom a syrom. Hotové za 10 minút.

Rady a tipy

Máte radi taliansku kuchyňu? Nie je to len o dokonalých cestovinách a šalátoch. Typicky talianska je aj focaccia, čo je placka, ktorú môžete naplniť čímkoľvek.

Foccacia je talianska chlebová placka, ktorá trochu pripomína slovenské osúchy. Príprava nie je nijako náročná a je to vážne dobrota. Už pri ich pečení sa vám budú pri tej vôni zbiehať slinky. Ak sme vám urobili chúťky, tak poďme na to.

Väčšinou v nej nájdete základ a to šunka a syr, inde vám ju pripravia na spôsob 4 druhy syra, s prosciutom alebo šampiňónmi. Dostali ste na ňu chuť?

Tu je recept:
Na taliansku focacciu budeme potrebovať:

Článok pokračuje na ďalšej strane.