Vyprážaná cuketa nemá šancu, toto je BOMBA: Pečené cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku z kyslej smotany!

Rady a tipy

Postup:

Mladú, tenkú cuketu umyjeme a nakrájame na približne 1cm kúsky. Osolíme a hneď ju obaľujeme. Nachystáme si 3 misky. Do jednej dáme hladkú múku. V druhej zmiešame vajíčko, kyslú smotanu alebo jogurt, soľ, korenie, drvenú rascu. A v tretej zmiešame strúhanku a nastrúhaný syr.

Cuketové kolieska obaľujeme v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke zo syrom. Čím viac toho na kolieska navrstvíme, tým lepšie.

Obalené kolieska ukladáme na plech na papier na pečenie. Ak chcete, môžete kolieska trochu pokvapkať olejom, ale nie je to nutné.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C asi 15-20 minút.

Ak chcete, takto obalenú cuketu môžete aj smažiť, ale pečená je ľahšia a chutí skvele.

Želáme vám dobrú chuť! 🙂