Babičkine kysnuté buchty s lekvárom: Cesto jemné ako obláčik, aj tretí deň sú ako čerstvo upečené!

Rady a tipy

Postup:

Všetky suroviny zmiešame dohromady.

Cesto trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť a medzitým si prichystáme náplň.

Dobre vykysnuté cesto si rozdelíme na 25 kusov, podľa toho ako chcete mať veľké buchty.

Cesto si podsypávame a kúsky cesta rozvaľkáme, alebo roztiahneme prsty. Do každej placky dáme náplň a cesto uzavrieme.

Pokladáme do maslom vymasteného pekáča spojom nadol a každú buchtu potierame maslom aby sa k sebe neprilepili. Nakoniec všetky buchty omastíme aj hore.

Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C cca 30 minút.

Dobrú chuť <3