Dôchodca porazil zákernú rakovinu vďaka obyčajnej zelenine: Určite ju máte doma aj vy!

Zaujímavosti Zdravie

Čerstvá mrkva má v sebe falkarinol, čo je prírodný pesticíd chrániaci pred plesňami. Podstatnejšie je však, že má antirakovinové účinky.

Falkarinol. To je to, o čo tu ide. Vedci zistili, že táto zložka, obsiahnutá v mrkve, dokáže bojovať s rakovinovými bunkami a zbrzdiť alebo zastaviť rakovinové bujnenie v hrubom čreve. Falkarinol je prírodný pesticíd, ktorý nie je len v mrkve, ale aj v niektorej ďalšej koreňovej zelenine alebo napríklad v ženšene.

Je to toxín chrániaci koreňový systém pred hubovými chorobami, ktoré spôsobujú jeho černanie. Zaraďte si surovú mrkvu do jedálnička a jedzte ju denne. Postačia vám dva až tri kusy za deň. Mrkva veľmi účinne bojuje so škodlivým cholesterolom v krvi a predchádza tiež srdcovým chorobám.

Zúfalému mužovi diagnostikovali nádor v črevách pred desiatimi rokmi a vďaka prírodnej liečbe je dnes zdravý. Je nutné upozorniť, že mrkva nereagovala na každého onkologického pacienta rovnako. „Bolo to vážne, niektorí podstupovali rovnakú liečbu ako ja. A aj napriek tomu po šiestich mesiacoch zomreli,“ opísal vyliečený pacient.

Dánski vedci tak môžu ďalej rozvíjať výskum spätý s užitím mrkvy a tak vytvoriť nové lieky na zabrzdenie rakovinových buniek. Falkarinol sa nachádza aj v petržlene, paštrnáku a ženšene.

ZDROJ: dailymail.co.uk