Pochúťka, ktorá sa nájde snáď v každej domácnosti – slanina.
Napriek tomu, že chutí výborne na množstvo spôsobov, tento tip sa nespája s jej konzumáciou.
Pokiaľ ju totiž spojíte s ďalšou – pre Slovákov neodmysliteľnou pomocníčkou – francovkou.
Slanina má sama o sebe overené liečebné účinky pri bolestiach v krku či ochoreniach priedušiek , pokiaľ si ju prikladáte na bolestivé miesta.
Pokiaľ ju však zmiešate s francovkou, máte úžasnú liečivú bombu.
Tento recept nie je žiadnou novinkou.
Už naši predkovia vedeli, že pomáha na problémy s kĺbmi, opuchmi, kosťami a reumatickými bolesťami.
Stačí, keď slaninu namočíte na noc do francovky, priložíte na bolestivé miesto, zabalíte do fólie, potom do obväzu a necháte pôsobiť.
Výborné sú aj účinky plátkov slaniny namočených do octu.
Keď máte citlivú pokožku a obávate sa alergickej reakcie, pokojne použite len samotné plátky slaniny.
Priložte, zaviažte a nechajte pôsobiť cez noc.
Túto metódu opakujte denne po dobu jedného týždňa, pocítite celkové zlepšenie a predovšetkým, bolesti sa tým zmiernia už pri prvej aplikácii .
Slanina má totiž nielen výborné termoregulačné vlastnosti, ale pri kontakte s pokožkou sa z nej začínajú uvoľňovať liečivé látky, ktoré bojujú proti zápalom a posilňujú kĺby, zároveň pôsobia ako prírodný tlmič bolesti .
A nezabúdajte, pri slaninových obkladoch platí, čím mastnejšie, tým lepšie.