Ingrediencie:
Bravčové koleno – 2 ks (2,5 kg)
Cesnak – 4 strúčiky
Korenie čierne – 1/2 lyžičky
Na varenie:
Voda – 1,5 litra
Soľ – 1 polievková lyžica
Cibuľa-1 ks.
Bobkový list – 2 ks
Nové korenie – 3 guličky
Čierne korenie – 10 guličiek
Postup:
Kolená dáme do hrnca spolu s koreninami (okrem mletého čierneho korenia a cesnaku), cibuľou a zalejeme vodou – dáme variť.

Počas varenia je dobré zberať zvrchu penu.
Varíme prikryté domäkka – asi 3 hodiny. Ak máte parný hrniec, odporúčam variť v ňom, mäso bude skôr.
Pridáme 1 lyžicu soli a necháme ešte povariť mierne odkryté.
Pripravíme si čistú plastovú fľašu, z ktorej odrežeme vrch.

Cesnak nastrúhame a zmiešame s čiernym korením.
Mäso zbavíme kostí a natrháme na kúsky. Pridáme cesnakovú zmes.


K mäsu pridáme aj vývar, v krom sa mäso varilo.
Vrstvíme do fľaše a podľa potreby ešte dolejeme vývarom. Dobre do fľaše natlačíme.
Takto vyzerá naplnená fľaša.

Necháme stuhnúť a potom len vyklopíme a krájame.
ZDROJ: youtube.com