Škvarky, kedysi neodmysliteľná súčasť domácností, sa dnes stávajú vzácnosťou.
Zatiaľ čo v minulosti boli symbolom rodinných zabíjačiek, dnes si ich väčšina ľudí kupuje v obchodoch. Napriek tomu majú domáce škvarky svoje čaro a ich príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať.
Čo sú škvarky a prečo ich pripravovať doma?
Škvarky vznikajú vytápaním surovej slaniny, najčastejšie bravčovej, no obľúbené sú aj škvarky z kačacej či husacej masti. Pri vytápaní sa okrem škvarkov získava aj cenná bravčová masť, ktorá je skvelým pomocníkom v kuchyni.
Aj keď si dnes môžeme škvarky jednoducho kúpiť, tie domáce majú nezameniteľnú chuť a chrumkavosť, ktorú v obchode len ťažko nájdeme. Ako ich pripraviť?
Článok pokračuje na ďalšej strane.
Stránky: 1 2