Nemusíte do obchodu! Domáce kaiserky upečené za 10 minút. Hotové sú raz-dva.

Rady a tipy

Na Kaiserky budeme potrebovať:
250 gramov hladkej múky
250 gramov polohrubej múky
30 gramov droždia
1 PL cukru
1 dcl mlieka
1 PL majonézy
2 PL kyslej smotany
1 ČL soli
1/2 dcl oleja
1 PL masla
minerálka podľa potreby

Postup:
Najskôr si pripravíme kvások. Zmiešame vlažné mlieko, cukor a droždie. Ten potom primiešame k ostatným surovinám a zarobíme cesto. Musí byť hustejšie, podobne ako na buchty. Ak je potreba, do cesta pridáme minerálku.

Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, necháme ich podkysnúť a môžeme na vrch nožom urobiť nejaký tvar, napríklad mriežku.

Bochníky potrieme žĺtkom a posypeme semiačkami. Pečieme ich pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Dobrú chuť.

ZDROJ: Facebook